söndag 22 juni 2008

Midsommar LO

Har gjort en halvsides LO (6" x 12") på ett fotgrafi taget på midsommarafton.

Hade egentligen tänkt något helt annat för detta foto men är rktigt nöjd med resultatet.


Bokstäverna är utstansade i foam. Jag tycker att det är lite svårt att fästa dem, någon som har ett bra tips? Har nu använt Scotch's Strong & Precise Glue, men eftersom det är ganska smal yta att limma på blir det lite knökigt och ibland fastnar det inte ordentligt och då måste jag göra om det.

Bidrag till midsommarcropen

Denna veckan har det varit midsommarcrop på Svensk Scrapbooking.
Har fått ihop bidrag till 3 av utmaningarna.

Första kortet ut är till "kortskissen", min tolkning av skissen blev detta Grattiz-kort.

Nästa kort är till "stämpel/paperpiecing". Det skulle vara ett stämplat motiv kombinerat med pp. Detta kortet är byggt i flera lager. Först bergen, sedan det stämplade huset, gräset är laminerat och sitter på distanskuddar, fjärilarna sitter med distanskuddar ovanpå lamineringsplasten.

Det är lite synd för lite av effekten med plasten uteblir på fotografiet.

Det sista kortet till "kärringen mot strömmen", att göra ett julkort. Så nu är årets första julkort producerat =) Har byggt mosaik med ett BoBunny-papper och stämpelmotivet är färglagt med distresser.

söndag 15 juni 2008

Beskrivning till miniväskorna


Material:
1 godisbit
2 papper, 1 bit för väskan och 1 för att stansa ut en figur
2 band att ha runt om väskan och en bit för handtag
1 minibrad
Skärmaskin (gärna med bigblad också)
Hörnstans och figurstans
dubbelhäftandetape eller bra lim (tape rekommenderas)
sax
Penna

Jag har inga fasta mått för alla väskor, utan det beror på hur stor godisbiten är som ska vara i.
(vik in omslagspapprets flärpar under godisen)
En Geishabit är ca 2 cm bred, 3,7 cm lång och 1,5 cm hög. Det gör att jag vill ha pappersremsan 4cm bred och 10cm lång (vill man ha större "lock" gör remsan några mm längre.
Biga remsan på 3,25 cm, 5,25 cm och 8,5 cm. Den lilla biten som blir över efter sista biglinjen blir locket, det har jag rundat med hörnstans.

Om man vill dekorera väskan med linjer eller så kan det göras nu. Det är lättare att göra innan man börjar montera ihop den.Gör hål för handtaget, hålen görs mitt i vikningen mellan bakstycke och lock.


Bandet som ska vara runt om väskan behöver vara lite längre än pappersremsan. Sätt dubbelhäftandetape på bandetsbaksida. Börja med att fästa bandet mot framsidans överkant (den delen hamnar under locket) följ sedan väskan runt. För att bandet inte ska bli för kort vik väskan samtidigt som du fäster bandet.

Nästa steg är att göra handtaget. Det går bra med ett smaltband eller tex. scrapersfloss. Tänk på att inte göra handtaget för långt - då orkar det inte hålla upp sig utan faller ihop. Gör vanliga knutar på undersidan och trimma av överflödigt band (annars kan det bli knöligt när väskan sätts ihop)

Stansa ut din figur, nu valde jag en stjärna. Gör ett hål i mitten av figuren för braden. Gör ett hål genom väskans lock och framsida och stick igenom braden och fäll ut dess ben. Detta gör att väskan håller ihop.

Nu är det bara att sätta i godisen. För att den ska sitta bättre fäst en liten bit dubbelhäftandetape på undersidan av godisen.

söndag 8 juni 2008

Små väskor med godis

Här kommer något som jag gjort för några veckor sedan, har bara inte blivit färdig att lägga in det här innan.

Det är små handväskor med en godis i.

EDIT: Många har frågat efter någon mall eller beskrivning, både här och via mail. Kommer inte ihåg var jag såg om dessa allra först, men tänkte försöka knåpa ihop en liten beskrivning. Ska försöka få ut en här senast innan nästa vecka.

Har är en bild på några av dem.


För att få en bättre bild av hur små väskorna är kommer här bild på en från sidan. Inuti väskan har jag lagt en Geisha-chokladbit. Väskorna är alltså ca 3 cm höga.